Wat is het verschil tussen de types filmhars?

We krijgen regelmatig de vraag wat nu het verschil is tussen onze rode, groene en gele filmhars. Allereerst vallen deze harssoorten allemaal binnen de categorie harde hars. Harde hars wordt aangebracht met een houten spatel en verwijderd zonder harsstrips. Onze harde filmhars is verkrijgbaar in tablet vorm (op te delen in kleinere blokjes) of in pellets (hars korrels). Bekijk hier de demonstratie harsen met filmhars.

Traditionele Azuleen filmhars
De hars is uitermate geschikt voor de uiterst gevoelige huid en is op basis van bijenwas en azuleen.
Onze traditionele azuleen filmhars, is zoals de naam al zegt traditioneel. Dat wil zeggen dat hij geformuleerd is zonder plasticides, hierdoor breekt de hars als hij te lang op de huid zit.
Voor de gebruiker die gewend zijn om te harsen met azuleenhars zal dit geen problemen opleveren, daar dit altijd al het geval is geweest.
Kortom voor azuleenhars moet je de techniek van filmharsen goed onder de knie hebben. Als hij eenmaal op bedrijfstemperatuur is, is het een kwestie van aanbrengen en zodra hij een beetje gedroogd is direct verwijderen.
Het geeft fantastische resultaten en is zeer geschikt voor de overgevoelige huid. Om de tekortkomingen van de traditionele hars te verhelpen is er door Better Waxing Technology een hars ontwikkeld met toevoeging van plasticides, door toevoeging van plasticides kan de hars niet breken tijdens het verwijderen. Op basis van dit idee zijn er twee soorten filmhars ontwikkeld namelijk de red filmhars en de brazilian filmhars.

Rode filmhars
De rode filmhars heeft een langere droogtijd, je hebt hierdoor voldoende tijd om de hars aan te brengen zonder dat je bang hoeft te zijn dat de hars breekt door de toegevoegde plasticides. Door de langere droogtijd kapselt de harde filmhars de kleine donshaartjes zelf in en worden deze ook met gemak verwijderd.

Filmhars Brazilian
De brazilian filmhars is speciaal ontwikkeld voor Brazilian Waxing. Dit wil niet zeggen dat deze niet voor andere gebieden te gebruiken is, ook harsen van wenkbrauwen, oksels en bovenlip gaat uitstekend met deze hars. Omdat de brazilian filmhars is ontwikkeld voor het harsen van gevoelige delen, is hij zo geformuleerd dat deze sneller afkoelt en dus minder irritatie kan geven. Dikkere en stugge haren worden uitstekend verwijderd met deze hars.

Met de harsapparatuur van Better Waxing Technology is het mogelijk om de verschillende harssoorten naast elkaar te gebruiken. Dit kan door gebruik te maken van een verwisselbare binnencontainer, u hebt dan maar 1 apparaat nodig voor het gebruiken van de verschillende soorten filmhars.

Geef een reactie