Wimpers en wenkbrauwen verven

Gebruiksaanwijzing wimperverf en wenkbrauwverf

wimperverf-salon-starterskit

Apraise is speciaal ontwikkeld voor de professionele gebruiker. Deze wenkbrauw- en wimperverf met Optic Chroma Comlex laat pigment en bijenwas samensmelten tot een rijke crème basis die de haarschacht diep penetreert en hiermee een stralende kleur creëert van wortel tot haartip. De mix van actieve ingrediënten geeft een langdurige en intense kleuring, heldere glans en zorgt voor een resultaat dat de uitstraling van de wimper en wenkbrauw zichtbaar verbeterd.

Eenvoudige en veilige Toepassing met een korte inwerktijd. Geeft een optimale en natuurlijk kleurresultaat.

De wenkbrauw en wimperverf van Apraise houdt tot 8 weken lang!

Voorbereiding wimpers en wenkbrauwen verven

Apraise wimper en wenkbrauwverf is alleen bestemd voor professioneel gebruik.

Voor een goede kleuring van de wimper of wenkbrauw is het belangrijk dat deze ontdaan zijn van oog make-up. Gebruik een niet vettende oog make-up remover alvorens u begint met het verven. De wimpers en wenkbrauwen moeten goed droog en vetvrij zijn voor een optimaal resultaat.

Meng kort voor het aanbrengen 2 cm verf met 5-10 druppels met Apraise ontwikkelvloeistof of ontwikkel crème. Mengverhouding 1:1.

Wimpers verven

Breng met vaseline met een wattenstaafje aan onder de wenkbrauwen en op de oogleden. Smeer een beetje vaseline op de achterzijde van de wimperblaadjes en plak deze ronde onderste wimpers van elk oog.

Vraag de klant om de ogen te sluiten voordat u begint met het aanbrengen van de wimperverf.

Breng de wimperverf met een kwastje aan op de wimpers tot ze compleet bedekt zijn. Vermijd huidcontact. De inwerktijd is 10 to 15 minuten afhankelijk van de haarkleur.

Verf verwijderen: verwijder de wimperblaadjes in de richting van het oor. Maak de wimpers schoon met warm water terwijl de klant haar ogen gesloten houdt.

Wenkbrauwen verven

Breng met een borsteltje de verf aan op de wimpers in de groeirichting.

Vermijd huidcontact. De inwerktijd is 5 to 10 minuten afhankelijk van de haarkleur.

Verf verwijderen: verwijder de overtollige verf met een schoon en droog watje en maak daarna de huid schoon met warm water. Mocht de huid toch met de verf in aanraking zijn gekomen dan kunnen verfvlekken met Apraise Stain Remover snel en behoedzaam verwijderd worden. Wimper en de huid rond de ogen mogen niet behandeld worden met Apraise Stain Remover.

Inwerktijd wimperverf en wenkbrauwverf

De inwerktijd voor wenkbrauwverf is 5 tot 10 minuten, dit is afhankelijk van de gewenste intensiteit en de oorspronkelijke haarkleur.

Voor wimpers is de inwerktijd 10 tot 15 minuten hierbij geldt ook dat de gewenste intensiteit en oorspronkelijke haarkleur van invloed zijn op de inwerktijd.

Tips

 • Bij het verven van wenkbrauwen en wimper tegelijk brengt u eerst de wimperverf aan en daarna de wenkbrauwverf en in omgekeerde volgorde eraf. Hierdoor komt u qua tijd mooi uit, omdat de verf langer moet blijven zitten op de wimpers dan de wenkbrauwen.
 • Stem de wenkbrauwkleur af op de haarkleur op het hoofd.

Waarschuwingen

Apraise wimper en wenkbrauwverf

 • Deze wimper- en wenkbrauwverf is alleen voor professioneel gebruik.
 • De wimperverf bevat resorcinol (behalve Blu Black EyeLash & Eyebrow Tint).
 • Dit product kan ernstige allergische reacties veroorzaken.
 • Lees en volg altijd de instructies op de verpakking en de bijsluiter.
 • Dit product is niet bestemd voor gebruik bij personen onder de 16 jaar.
 • Tijdelijke tatoeages met zwarte henna kunnen leiden tot een verhoogd risico op een allergische reactie.
 • Kleur de wimper of wenkbrauwen niet als de klant:
  • last heeft van huiduitslag in het gezicht of van een gevoelige of geïrriteerde of beschadigde huid.
  • Eerder een reactie na een haar- of wimper, of wenkbrauwkleuring heeft gehad.
  • In het verleden een reactie heeft gehad na een tijdelijke tatoeage met zwarte henna.
  • Bij contact met de ogen direct uitspoelen.
 • Bevat fenyleendiaminen.
 • Een gevoeligheidstest moet 48 uur voor gebruik worden gedaan.
 • Mengverhouding 1:1

Apraise eyelash ontwikkelaar

 • Alleen voor professioneel gebruik.
 • Contact met de ogen vermijden.
 • Bij contact met de ogen onmiddelijk uitspoelen.
 • Bevat waterstofperoxide 3%.

Apraise wimper en wenkbrauw verf is verkrijgbaar in onze groothandel voor de beauty professional.

Harsapparaat kopen

Harsapparaat kopen

Regelmatig krijgen wij vragen over welk type harsapparaat je het beste kan kopen. Hier is geen standaard antwoord voor. Welke u het beste kunt kopen hangt namelijk van diverse factoren af. We zullen de factoren voor het kopen van een harsapparaat besprken, zodat u een juiste keuze kunt maken.

Welk type harsapparaat kopen

De eerste keuze voor het kopen van een harsapparaat is erg makkelijk. Harsapparaten zijn er grofweg in 3 soorten.

 • Apparaten voor harspatronen en/of harscassettes
 • Apparaten voor vloeibare stripshars of harde filmhars
 • Een gecombineerd apparaat met beide bovenstaande functie’s

Bij beautyleverancier.nl kunt u alle soorten harsapparaten kopen. Een gecombineerd harsapparaat hebben wij momenteel niet in ons assortiment.

Capaciteit van het harsapparaat

Heeft u eenmaal het doel bepaalt van het harsapparaat dan kunnen we kijken naar de benodigde capaciteit. Hoeveel harst u op een dag, gebeurt dit slechts enkele keren per dag of harst u de hele dag door? Hoe vaker u hars op een dag hoe comfortabeler een grotere capaciteit is. U moet het harsapparaat dan minder vaak bijvullen en u kunt hierdoor sneller door blijven werken.

Harsapparaat kopen voor striphars uit blik of pot

Harst u niet zo vaak op een dag of bent je nog student dan bestel je het beste een zo klein harsapparaat. Het voordeel hiervan is dat het harsapparaat sneller op temperatuur is en dat de aanschafprijs lager is dan dat je een groter harsapparaat besteld.

Harst u regelmatig dan kunt u beter een groter harsapparaat bestellen. Het duurt vaak iets langer voordat de complete inhoud hars opgewarmd is maar eenmaal op temperatuur kunt u langer door blijven werken zonder dat u hoeft bij te vullen. Kleinere harsapparaten moeten vaker bijgevuld worden. Eenmaal bijgevuld moet het harsapparaat weer terug op temperatuur komen voordat u verder kunt gaan met het harsen. Op sommige luxere harsapparaten zit een fast heat knop, dit heeft als voordeel dat u de hars aan het begin van de dag of tussendoor snel kunt verhitten zodat u extra snel kunt beginnen.

Verwarmer voor harde filmhars

Voor het harsen met harde filmhars kunt u het beste een kleiner harsapparaat aanschaffen. Met harde filmhars wordt vaak maar een klein beetje gebruikt; in tegenstelling tot striphars. Daarnaast wordt er bij het harsen met filmhars vaak gebruik gemaakt van een wegwerp spatels, deze zijn korter waardoor u niet zo diep in een harsapparaat kunt gaan. Daarnaast is het verspilling van energie om een grote hoeveelheid filmhars op te warmen en warm te houden terwijl u altijd maar een klein beetje nodig heeft.

Verwarmer voor harspatronen

Als u een harsapparaat voor harspatronen wilt kopen dan heeft u in de basis twee keuzes. Dit hangt af van het type harspatroon dat u gebruikt namelijk 80 gram of 100 gram.

80 gram harspatronen

Een beperkt aantal merken maakt van dit formaat gebruik. Deze harspatronen kunnen alleen verwarmd worden in een multi heater. Deze heater heeft meerdere kamers waarin u meerdere harspatronen kunt verwarmen.

100 gram harspatronen

Het meest gebruikte harspatroon. Deze kunnen opgewarmd worden in een multi heater met meerdere kamers of in mono heaters van 100 gram. Vaak kunnen de mono heaters aan elkaar gekoppeld worden zodat u maar 1 stroomsnoer nodig heeft.

Budget

Ten laatste hangt de keuze van welk harsapparaat u wilt kopen natuurlijk ook af van uw budget. In de regel zijn duurdere apparaten van beter materiaal gemaakt. Daarnaast bevatten duurdere apparaten meer functionaliteiten, zoals een regelbare thermostaat of een digitale thermostaat.

Beautyleverancier.nl verkoopt harsapparaten voor de professionele gebruiker tegen een aantrekkelijke prijs. U kunt deze harsapparaten kopen in onze webshop.

Waxen met de Cool Flexx

De Cool Flexx wax is een unieke wax met een koel gevoel. Door de samenstelling behoren irritaties tot het verleden en is deze uitermate geschikt voor bijvoorbeeld brazilian waxing.
In onze webshop kunt u deze wax bestellen.

Waarom niet harsen met een kwast?

De film wax van Better Waxing Technology kan het beste niet met een kwast aangebracht worden om de volgende redenen:

 • Met een kwast kun je minder secuur de hars aanbrengen. Een harskwast is vrij grof en je kunt hier niet zo netjes een figuur mee maken dan dat je dit met een spatel kunt.
 • De filmhars zal aan de buitenkant van de kwast te snel afkoelen en in het midden te langzaam, hierdoor wordt het aanbrengen minder secuur.
 • Bij het gebruik van een kwast ‘draad’ de hars teveel. Tussen harsapparaat en het aanbrengen ontstaan draadjes en sliertjes filmhars.
 • Harsen met spatel is hygiënischer. In een harskwast blijven ‘oude’ restjes, haren en huidschilfers kleven. Bij een single dip methode gebruik je iedere keer dat je de hars aanbrengt een nieuwe spatel, hierdoor kunnen er geen bacteriën overgebracht worden van het lichaam van de klant naar het harsapparaat.

 

Nieuw Cool Flexx

Cool Flexx in 700 gram verpakking

Beautyleverancier.nl introduceert op de Beauty Trade Special de Cool Flexx Wax.

Deze speciale hars behoort tot de vijfde generatie filmhars. Kenmerkend is het extreem lage smeltpunt en de eigenschap dat het uitsluitend hecht aan haar. De hars wordt net als de normale filmhars met een spatel aangebracht en verwijderd zonder harsstrips. Echter, door het bijzonder lage smeltpunt kan de hars veel koeler aangebracht worden dan de reguliere filmhars. Hierdoor is het comfort voor de klant vele malen hoger. Dit innovatieve harsproduct is bedacht en ontwikkeld door Better Waxing Technology, dé specialist op ontharingsgebied.

Meer info en bestellen.

3 redenen om niet met harsrollers in het gezicht te harsen

Na onze beursdeelname Beauty Trade Special 2011 bleek dat veel schoonheidsspecialisten met rollers in het gelaat harsen.
Dit kan uiteraard, maar wij als harsleverancier hebben 3 redenen waarom je het niet zou moeten willen. Harsrollers zijn overigens wel perfect voor daar waar de huid sterker is (benen & rug)

 1. De werktemperatuur is hoger dan van filmhars, hierdoor is de irritatie bij voorbaat hoger
 2. Hars uit rollers (vloeibare hars) hecht meer aan de huid dan filmhars hierdoor is de kans dat je huid meetrekt stukken groter
 3. Met hars uit rollers kun je minder secuur werken dan met filmhars. Filmhars breng je namelijk aan met een klein spateltje. Je kunt zelfs wenkbrauwen perfect modelleren.

Geïnteresseerd in filmhars? Bekijk ons filmpje op youtube.

Harspatronen & harscassettes

Type harspatronen

Onze vloeibare hars wordt afgevuld in harspatronen, harsrollers, harsrefills, harsvullingen of harscassettes. Ze zijn verkrijgbaar met diverse soorten hars en verschillende volumes.
Better Waxing Technology biedt twee verschillende types aan namelijk:

 1. 100 gram harspatronen met een smalle of brede vaste rollerkop
 2. 80 gram harscassettes met een verwisselbare smalle of brede rollerkop

Afmetingen

De 100 grams harspatronen (met en zonder rollerkop)

 • Universeel harspatroon geschikt voor alle harspatroonverwarmers zonder inkepingen of uitstekende delen
 • De lengte van een harspatroon is 14,3 cm incl. de vaste rolkop.
 • Het harspatroon zelf loopt naar onderen taps toe.
 • Afmetingen onderkant +/- breed 5 x diep 2 cm
 • Afmetingen gemeten aan de rolkop +/- breed 5,5 cm x diep 2,5 cm
 • Harspatroon breed: rolkopbreedte 4,5 cm
 • Harspatroon small: rolkopbreedte 1,5 cm

Harscassettes 80 gram
Universele harscassette geschikt als refill voor Clean & Easy, Look Epil, Invernese en Hive of Beauty.

 • De 80 grams harscassettes kunnen worden voorzien van een brede of een smalle rollerkop.
 • De harscassettes met verwisselbare kop hebben zelf een afmeting van +/- 10,5 x 4,3 cm.

Soorten hars

80 grams harscassettes met verwisselbare rollerkop en 100 grams harspatronen met vaste rollerkop zijn verkrijgbaar in de onderstaande soorten

 • Acerola voor dikke en stugge beharing
 • Pink Sensitive voor de gevoelige huid
 • Natural Honey voor normale huidtypes en gewone haargroei

Waarom harsen met harde hars?

Harsen van delen van het lichaam die teer of week zijn wordt bij voorkeur geharst met een harde hars.
Waarom? Op delicate plaatsen zoals het gelaat, oksels & bikinlijn is de huid veel dunner dan bijvoorbeeld op de benen of rug.

Daarnaast kan de huid bij de oksels en bikinlijn teer en week zijn door transpiratie. Als de huid zo dun en week is dan bestaat de kans dat deze beschadigd wordt door het harsen.
Harde hars hecht niet aan de huid maar wel aan het haar en beschadigt de huid niet, in tegenstelling tot vloeibare hars.
Op de benen groeit het haar vaak in dezelfde richting, maar bij de oksels en bikinilijn is dit niet het geval. Omdat de harde hars niet aan de huid hecht mag deze meerdere keren aangebracht en verwijderd worden.
Hierdoor kan de harde hars meerdere keren aangebracht worden in de haargroei richting. De lagere werktemperatuur geeft de klant bovendien meer comfort tijdens de behandeling.
Ook bij harde hars gebruikt u altijd talkpoeder om de huid droog te maken en te houden, tijdens de harsbehandeling.

Voordelen harde hars:

 • Hecht niet aan de huid, wel aan het haar
 • Mag meerdere keren aangebracht worden op dezelfde plaats
 • Heeft een lagere werktemperatuur en biedt hierdoor meer comfort

Bestel harde hars in onze webshop.

Brazilian waxing in de praktijk

In dit bericht zullen we omschrijven wat Brazilian bikini wax precies is en hoe dit in de praktijk werkt. Daarbij zullen we het ook hebben over de contra-indicaties, de problemen waarmee je geconfronteerd kan worden en de voor – en nadelen, en ook de punten waar de klant op moet letten na de behandeling.

De verschillende soorten Brazilian Wax

Er zijn drie verschillende types:

Bikini wax of bikinilijn
Het haar buiten de rand van het slipje wordt verwijderd.

De Brazilian bikini wax
Vooraan blijft er een verticale streep over, meestal één à twee vingers breed. Het haar op de schaamlippen en op de billen wordt verwijderd in overleg met de klant.

De volledige bikini wax
Al het haar wordt verwijderd.

Waarom Brazilian filmhars?

Scheren en ontharen met harsstrips zijn twee methodes die verschillende nadelen hebben ten opzichte van een ontharing met harde Brazilian filmhars. Bij scheren komen de haren namelijk sneller terug en worden ze ook stugger. Met strips ontharen mag dan wel goed zijn voor oppervlakten waar je de huid heel goed kan opspannen of waar de huid sowieso al heel strak is, zoals op de onderbenen, maar deze methode is niet aan te raden voor zones waar er veel haar staat of voor uiterst gevoelige plaatsen, aangezien je daar het bovenste laagje van de opperhuid kan meetrekken. Omdat strips bovendien niet zo’n grote trekkracht hebben, kan je uiterst pijnlijke bloeduitstortingen veroorzaken. Ten slotte kan je stripwax maar één keer op dezelfde plaats aanbrengen.

Ontharen met Brazilian filmhars daarentegen is veel zachter en dus ook minder pijnlijk. Je kan de harde hars op alle gevoelige zones aanbrengen en door de kortere trekkracht is deze methode van ontharen ook een heel stuk minder pijnlijk. Als de haren niet volledig verwijderd zouden zijn, kan je het product zonder problemen nog een tweede keer aanbrengen. Met deze methode zullen er ook haren definitief wegblijven, net zoals bij een ontharing met strips.

Harsen met strips gebruik je dus het beste voor de benen, terwijl je Brazilian filmhars kan gebruiken voor het gelaat, de oksels en de bikinilijn. Als professionele schoonheidsspecialiste beslis je echter steeds zelf waar en wanneer je welk soort type hars gebruikt. Als een klant bijvoorbeeld weinig haar onder de oksels heeft, kan je eventueel strips gebruiken, maar dan wel op de voorwaarde dat je de huid goed opspant.

De behandeling

Overleg eerst met de klant zodat je weet wat hij/zij precies wil. Praat daarbij ook over mogelijke probleemzones die niet behandeld mogen worden, zoals wratten, harige moedervlekken of wonden van een recente operatie. Als de klant zich voor de behandeling wenst te verfrissen, kan je vochtige doekjes aanbieden of voorstellen een douche te nemen. Om de klant gerust te stellen, kan je daarna eventueel een wegwerpbare string aanbieden.

Pas daarna kan de feitelijke behandeling beginnen. Het is aan te raden om daarvoor de hele tijd disposable handschoenen te dragen omwille van de hygiëne. Indien nodig, kort je eerst langere haren met een schaar. Daarna moet de huid gereinigd worden met de Pre Wax Treatment spray en afgedaan worden met een tissue, zodat je er vervolgens de Pre Wax Powder Talc op kan aanbrengen. Dan breng je de Brazilian Hot Film Wax aan en onthaar je de gewenste zones. In het geval dat er nog enkele haartjes overblijven kan je die met een pincet verwijderen. Ter afwerking breng je oil free after wax aan om alle harsrestjes goed te verwijderen en vervolgens de verzachtende After wax Cool creme.

Contra-indicaties

Voor je begint te harsen, is het belangrijk om bij de klant na te gaan of er geen contra-indicaties zijn voor de uitvoering van de behandeling.

Het kan gaan om één of meer van de volgende punten:

 • allergie voor het product
 • spataders
 • recente littekens
 • harige moedervlekken, wratten
 • blauwe plekken
 • zeer gevoelige huid
 • snij- en schaafwonden
 • geïrriteerde of ontstoken huid
 • net na het zonnen of de zonnebank
 • slechte circulatie, zoals bij mensen met diabetes of een zweer op hun been

Omdat de huid van diabetespatiënten heel traag herstelt, moeten ze behandeld worden met hars op een lage temperatuur. Kijk goed om te vermijden dat de huid te sterk reageert op de behandeling.

Tips voor na de behandeling

Hier zijn een paar punten waar de klant op moet letten na de behandeling:

 • geen hete baden nemen
 • geen geparfumeerde zeep gebruiken voor de behandelde zone, omdat dit lichte ongemakken en irritatie kan veroorzaken
 • gedurende 24 uur niet in de zon liggen
 • gedurende een paar uur na de behandeling geen strakke kledij dragen, omdat de behandelde zone een beetje gevoelig kan zijn