Harsen zonder harsstrips

Harsen zonder strips wordt gedaan met harde hars. Deze hars wordt opgewarmd met een harscomfort. Na verhitting wordt de hars stroperig vloeibaar, na het aanbrengen koelt de hars terug af en wordt deze terug hard. De hars kan dan verwijderd worden zonder harsstrip. Harde hars wordt gebruikt op gevoelige plaatsen zoals bikini, oksels, gelaat maar kan ook op borst, rug en armen indien gebruikt worden indien de klant striphars te pijnlijk vind. Met de termen hot filmwax, filmhars, hard wax wordt allemaal harde hars bedoelt die zonder harsstrips verwijderd wordt.

Filmhars/wax mag meerdere malen over dezelfde zone worden aangebracht en dit zonder de huid te beschadigen >> indien bij de klant de haargroeirichting variërt kan je de wax meerdere malen aanbrengen en verwijderen naar de gewenste richtingen toe.

Harsen met harde hars

Werkwijze oksels

 1. De haargroei richting van de oksels bestaat standaard uit een gedeelte dat naar boven toe groeit en een gedeelte dat naar beneden toe groeit. Het komt ook regelmatig voor dat de haargroei naar verschillende richtingen groeit.
 2. Knip de te lange haren kort tot op ongeveer 1cm boven het huidoppervlak
 3. Maak bij harde hars gebruik van een houten wegwerp spatels.
 4. Bij het harsen van de oksel wordt het dragen van handschoenen aangeraden wegens hygiënische redenen.
 5. Reinig vooraf de oksels met een voorbehandelingsproduct naar keuze en breng daarna talk poeder aan zodat de huid goed droog blijft
 6. Laat de klant plat liggen met de armen omhoog en de handen onder het hoofd geplaatst, zodat de huid optimaal is aangespannen. Indien de klant wenst kan ze de huid ter hoogte van de borst nog extra aanspannen met de tegenoverliggende hand van de oksel die geharst wordt.
 7. Bij harde filmhars is het van minder belang om de hars aan te brengen in de haargroei richting. Het is belangrijker om de hars onder lichte druk en een gelijkmatige dikte aan te brengen. Zorg dat de randjes steeds 1 á 2 mm dik zijn zodat je deze makkelijk los kan maken van de huid als je de hars gaat verwijderen.
  Het is wel van groot belang dat je de hars tegen de haargroeirichting in verwijdert!!

Werkwijze bikinilijn

 1. Laat de klant de hiel van het ene been tegen de knie van het andere been leggen, het gebogen been zo plat mogelijk. Je kan steeds een rolletje (opgerolde handdoek bijvoorbeeld) onder het dijbeen leggen van het geplooide been zodat het been kan rusten.
 2. Reinig de huid voor het harsen met een voorbehandelingsproduct en breng talk poeder aan zodat de huid goed droog is.
 3. Overtallig talkpoeder verwijderen met een tissue of een wattenschijfje.
 4. Start altijd de ontharing tussen de benen onder de lies, en werk zo naar de lies toe.
 5. Werk niet in te grote oppervlakten zodat het aangenaam blijft voor de klant.
 6. Let goed op de haargroei richting want tussen de benen groeit het haar namelijk naar 2 richtingen toe, dit naar boven en naar beneden toe. Op deze plaats moet je dus steeds 2 maal een harsstrookje aanbrengen zodat je eens naar beide richtingen kan verwijderen. De rest van de haargroei is meestal naar beneden of naar binnen toe.

Werkwijze wenkbrauwen

 1. Reinig de huid voor het harsen met een voorbehandelingsproduct en breng talk poeder aan zodat de huid goed droog is.
 2. Overtallig talkpoeder verwijderen met een tissue of een wattenschijfje.
 3. Het harsen gebeurt in 3 delen
  1. Tussen de wenkbrauwen: Je brengt de filmhars naar boven toe aan (voorhoofd) en verwijder het naar beneden toe (neus). De huid goed spannen en de hars verwijderen.
  2. Linker wenkbrauw: breng de wax aan vanaf de binnenzijde van de wenkbrauw naar de buitenzijde toe. Breng de wax iets verder aan dan de punt van de wenkbrauw zodat je de wax gemakkelijk kan losmaken en voldoende trekkracht kan creëren.
  3. Rechter wenkbrauw: werkwijze idem linker wenkbrauw.

Werkwijze bovenlip

 1. Reinig de huid voor het harsen met een voorbehandelingsproduct en breng talk poeder aan zodat de huid goed droog is.
 2. Overtallige talkpoeder verwijderen met een tissue of een wattenschijfje.
 3. Het harsen gebeurt in 3 delen
  1. Linker gedeelte van de bovenlip: breng de wax aan vanaf de binnenzijde van de bovenlip naar de buitenzijde toe. Breng de wax voorbij de mondhoek zodat je de wax gemakkelijk kan losmaken en voldoende trekkracht kan creëren. De huid goed spannen en de hars van buiten naar binnen verwijderen.
  2. Rechter gedeelte van de bovenlip: werkwijze idem linker kant bovenlip.
  3. Het middenstukje onder de neusgaten: Dit breng je aan van de neusgaten naar de rand van de lip toe. Aan de liprand kleef je eventueel het spateltje in de hars zodat je de wax kan verwijderen met de houten spatel. Span de lip op door de mondhoeken met je duim en wijsvinger licht naar onder toe te trekken. Verwijder de hars.

Kin en wangen

 1. Reinig de huid voor het harsen met een voorbehandelingsproduct en breng talk poeder aan zodat de huid goed droog is.
 2. Overtollig talkpoeder verwijderen met een tissue of een wattenschijfje.
 3. Kijk naar de haargroei-richting en breng in kleine cirkelvormige bewegingen de hars aan.
 4. Span de huid goed op en verwijder de hars tegen de haargroei richting in.

Geef een reactie