Harsen met harspatronen

Harsen met een harspatronen wordt steeds populairder vanwege het gebruiksgemak en de hygiënische eigenschappen van het systeem. De hars in harspatronen is bij Better Waxing Technology exact hetzelfde qua formulering als de hars uit blikken of potten hars.

Voor het harsen met harspatronen heeft u het volgende nodig:

Gebruiksaanwijzing harsen met een harspatroon

Voor u begint met het harsen van een lichaamsdeel verwarmt u het harspatroon in de harspatroon verwarmer toestel tot een temperatuur van +/- 70ºC. Afhankelijk van de harssoort, de grootte van het harspatroon en het toestel is de opwarmtijd ongeveer 20 tot 30 minuten. De hars moet licht stroperig zijn, als de hars vanzelf uit het harspatroon loopt bij het omdraaien dan is de hars te warm.

Indien de cassette een vaste rollerkop heeft verwijder u de beschermhuls na het opwarmen van het harspatroon. Indien u met losse rollerkoppen werkt, breng dan de roller kop aan alvorens de cassette te verwarmen.>

Voor een goede hygiëne reinigt u het te behandelen lichaamsdeel met een daarvoor aangepaste lotion of gel. De huid bevat bacteriën en ondanks alles kan het zijn dat de client een beetje bloed. Gebruik daarom voor iedere klant een apart harspatroon of voor iedere klant een aparte rollerkop. De kosten kunt u doorberekenen aan de klant, als u uitlegt dat dit voor hun eigen veiligheid en hygiëne is zullen ze dit begrijpen. Wij raden tevens aan om ook disposable handschoenen te gebruiken voor uw eigen veiligheid. De hanschoenen zijn verkrijgbaar in latex of nitril.

Hars aanbrengen

Voor dat u de hars gaat gebruiken controleert u nog eenmaal of deze niet te warm is door wat hars aan te brengen aan de binnenkant van uw pols.

Rol vervolgens met een harspatroon enkele malen over een harsstrip. Dit zorgt ervoor dat de hars gelijkmatig wordt verdeeld en dat u niet onnodig aan de huid trekt bij het aanbrengen.

U kunt nu beginnen met het aanbrengen van de hars, dit doet u met de haarrichting mee. Plaats de rollerkop zo plat mogelijk op de huid zodat de rollerkop volledig contact heeft met het te ontharen lichaamsdeel. Breng de wax aan door een vlotte glijbeweging over de huid te maken. De hars verwijdert u door een harsstrip over de hars aan te brengen. Laat een deel vrij zodat u de harsstrip nog kunt vastpakken.

Trek de huid goed strak en verwijder de harsstrip in één soepele beweging langs de huid, tegen de haargroei richting in. Niet van de huid aftrekken, omdat dit ervoor zorgt dat de haren breken in plaats van met wortel en al verwijderd worden.

Herhaal de bovenstaande stappen totdat het lichaamsdeel volledig is onthaard.

Aan het eind van de harsbehandeling verwijdert u harsresten van de behandelde huid met een daarvoor geschikte nabehandelingsolie. Om de klant meer comfort te geven kunt u hierna een verkoelende gel of verkoelende crème aanbrengen.

Bij het harsen van meerdere lichaamsdelen of grote oppervlakten kan het handig zijn om meerdere harspatronen op werktemperatuur te hebben. Dit zorgt ervoor dat u direct door kunt werken als een harspatroon leeg is of het harspatroon teveel is afgekoeld. Er zijn multi harspatroon verwarmers en single harspatroon verwarmers welke onderling koppelbaar zijn.

Na de behandeling kunt u het harspatroon opbergen op naam van de klant, of u geeft het harspatroon met de klant mee. Bij harspatronen met vewisselbare kop kunt u de kop verwijderen en deze met de klant meegegeven, opbergen of weggooien.

Geef een reactie