Harsapparaat kopen

Harsapparaat kopen

Regelmatig krijgen wij vragen over welk type harsapparaat je het beste kan kopen. Hier is geen standaard antwoord voor. Welke u het beste kunt kopen hangt namelijk van diverse factoren af. We zullen de factoren voor het kopen van een harsapparaat besprken, zodat u een juiste keuze kunt maken.

Welk type harsapparaat kopen

De eerste keuze voor het kopen van een harsapparaat is erg makkelijk. Harsapparaten zijn er grofweg in 3 soorten.

  • Apparaten voor harspatronen en/of harscassettes
  • Apparaten voor vloeibare stripshars of harde filmhars
  • Een gecombineerd apparaat met beide bovenstaande functie’s

Bij beautyleverancier.nl kunt u alle soorten harsapparaten kopen. Een gecombineerd harsapparaat hebben wij momenteel niet in ons assortiment.

Capaciteit van het harsapparaat

Heeft u eenmaal het doel bepaalt van het harsapparaat dan kunnen we kijken naar de benodigde capaciteit. Hoeveel harst u op een dag, gebeurt dit slechts enkele keren per dag of harst u de hele dag door? Hoe vaker u hars op een dag hoe comfortabeler een grotere capaciteit is. U moet het harsapparaat dan minder vaak bijvullen en u kunt hierdoor sneller door blijven werken.

Harsapparaat kopen voor striphars uit blik of pot

Harst u niet zo vaak op een dag of bent je nog student dan bestel je het beste een zo klein harsapparaat. Het voordeel hiervan is dat het harsapparaat sneller op temperatuur is en dat de aanschafprijs lager is dan dat je een groter harsapparaat besteld.

Harst u regelmatig dan kunt u beter een groter harsapparaat bestellen. Het duurt vaak iets langer voordat de complete inhoud hars opgewarmd is maar eenmaal op temperatuur kunt u langer door blijven werken zonder dat u hoeft bij te vullen. Kleinere harsapparaten moeten vaker bijgevuld worden. Eenmaal bijgevuld moet het harsapparaat weer terug op temperatuur komen voordat u verder kunt gaan met het harsen. Op sommige luxere harsapparaten zit een fast heat knop, dit heeft als voordeel dat u de hars aan het begin van de dag of tussendoor snel kunt verhitten zodat u extra snel kunt beginnen.

Verwarmer voor harde filmhars

Voor het harsen met harde filmhars kunt u het beste een kleiner harsapparaat aanschaffen. Met harde filmhars wordt vaak maar een klein beetje gebruikt; in tegenstelling tot striphars. Daarnaast wordt er bij het harsen met filmhars vaak gebruik gemaakt van een wegwerp spatels, deze zijn korter waardoor u niet zo diep in een harsapparaat kunt gaan. Daarnaast is het verspilling van energie om een grote hoeveelheid filmhars op te warmen en warm te houden terwijl u altijd maar een klein beetje nodig heeft.

Verwarmer voor harspatronen

Als u een harsapparaat voor harspatronen wilt kopen dan heeft u in de basis twee keuzes. Dit hangt af van het type harspatroon dat u gebruikt namelijk 80 gram of 100 gram.

80 gram harspatronen

Een beperkt aantal merken maakt van dit formaat gebruik. Deze harspatronen kunnen alleen verwarmd worden in een multi heater. Deze heater heeft meerdere kamers waarin u meerdere harspatronen kunt verwarmen.

100 gram harspatronen

Het meest gebruikte harspatroon. Deze kunnen opgewarmd worden in een multi heater met meerdere kamers of in mono heaters van 100 gram. Vaak kunnen de mono heaters aan elkaar gekoppeld worden zodat u maar 1 stroomsnoer nodig heeft.

Budget

Ten laatste hangt de keuze van welk harsapparaat u wilt kopen natuurlijk ook af van uw budget. In de regel zijn duurdere apparaten van beter materiaal gemaakt. Daarnaast bevatten duurdere apparaten meer functionaliteiten, zoals een regelbare thermostaat of een digitale thermostaat.

Beautyleverancier.nl verkoopt harsapparaten voor de professionele gebruiker tegen een aantrekkelijke prijs. U kunt deze harsapparaten kopen in onze webshop.

Geef een reactie