Brazilian waxing

Wat is brazilian waxing

Brazilian waxing was oorspronkelijk bedoeld om te voorkomen dat er haren zichtbaar waren rond de bikini, tegenwoordig worden ook de haren onder de bikini verwijderd. Bikinilijn harsen beperkt zich tot het verwijderen van de haren rond de bikini, terwijl brazilian waxing het ontharen van al het lichaamshaar in en rond de schaamstreek is. Hoewel brazilian waxing onder vrouwen een grotere aanhang kent, wordt het tegenwoordig ook vaker door mannen gedaan.

Hoe wordt brazilian wax aangebracht

Brazilian wax is er in vloeibare vorm, maar tegenwoordig ook in harde vorm (hot filmwax). Harde hars kent de volgende voordelen:

  • Lagere werktemperatuur
  • Geen harsstrips nodig
  • Ook op moeilijk bereikbare plekken makkelijk te verwijderen

Door deze voordelen geniet harde filmhars tegenwoordig de voorkeur dan de vloeibare hars.

Voorbehandeling brazilian waxing

Voor het beste resultaat dienen de haren ongeveer 2 centimeter lengte zijn. Ter voorbehandeling worden de haren eventueel getrimt of bijgeknipt. Vervolgens wordt er een desinfecterende lotion of gel aangebracht. Eventueel wordt er ook talkpoeder of een voorbehandelingsolie aangebracht zodat de hars niet aan de huid plakt maar alleen aan de haren.

Brazilian waxing met Hot Filmwax

De harde hars wordt in het algemeen Brazilian Hot Filmwax genoemt. Dit is een harde maar flexibele harssoort, dit wil zeggen dat de hars voor gebruik hard is. Om de hars aan te brengen wordt deze vloeibaar gemaakt. Het vloeibaar maken gebeurt door de brazilian wax in een harsverwarmer op te warmen. Nadat de brazilian wax op werktemperatuur is wordt deze vervolgens met een spatel met de haargroei mee aangebracht. Brazilian hot filmwax wordt gekenmerkt door de lage werktemperatuur, dit biedt de klant een optimaal comfort. Op het moment dat de brazilian wax afkoelt krijgt ze de harde vorm terug. Op dit moment kleven alle haren in de hars. Door de flexibele eigenschappen van de wax kan deze makkelijk zonder harsstrips verwijdert worden. Er wordt aan een kant een stukje los gemaakt en vervolgens wordt het in een beweging tegen de haargroei in verwijdert.

Brazilian waxing met vloeibare hars

De vloeibare vorm van brazilian wax, wordt door de innovatie van de harde hars tegenwoordig minder vaak gebruikt. Bij grotere delen van het lichaam (benen, rug en borstkast) gebruikt men juist wel vaker vloeibare hars, omdat dit efficient en sneller werkt.Vloeibare hars, wordt net als hot filmwax opgewarmt met een harscomfort. Als de werktemperatuur is bereikt wordt deze met een spatel aangebracht op de te behandelen lichaamsdelen. De haren kleven in de vloeibare hars en vervolgens wordt er een harsstrip over de vloeibare hars aangebracht. De harsstrip wordt vervolgens met een beweging verwijdert.

Nabehandeling van brazilian waxing

Zoals duidelijk mag zijn, wordt brazilian wax aangebracht op een nogal delicate plaats. Daarom is het fijn om na een brazilian wax een verkoelende gel of crème aangebracht worden. Daarnaast kan is een lotion tegen wondjes en ingegroeide haren een aanrader.

Hoe lang blijven de haren weg

Brazilian waxing is een tijdelijke ontharing, na verloop van tijd komen de haren dus terug. Het grote voordeel is dat men geen stoppels heeft en dat er zachte haren terug komen, omdat de haar met wortel en al verwijderd is. De interval van een brazilian waxis van vele factoren afhankelijk o.a. leeftijd, geslacht, hormoonhuishouding, huidskleur. In het algemeen is de interval periode 3 tot 8 weken.

Geef een reactie