Brazilian waxing in de praktijk

In dit bericht zullen we omschrijven wat Brazilian bikini wax precies is en hoe dit in de praktijk werkt. Daarbij zullen we het ook hebben over de contra-indicaties, de problemen waarmee je geconfronteerd kan worden en de voor – en nadelen, en ook de punten waar de klant op moet letten na de behandeling.

De verschillende soorten Brazilian Wax

Er zijn drie verschillende types:

Bikini wax of bikinilijn
Het haar buiten de rand van het slipje wordt verwijderd.

De Brazilian bikini wax
Vooraan blijft er een verticale streep over, meestal één à twee vingers breed. Het haar op de schaamlippen en op de billen wordt verwijderd in overleg met de klant.

De volledige bikini wax
Al het haar wordt verwijderd.

Waarom Brazilian filmhars?

Scheren en ontharen met harsstrips zijn twee methodes die verschillende nadelen hebben ten opzichte van een ontharing met harde Brazilian filmhars. Bij scheren komen de haren namelijk sneller terug en worden ze ook stugger. Met strips ontharen mag dan wel goed zijn voor oppervlakten waar je de huid heel goed kan opspannen of waar de huid sowieso al heel strak is, zoals op de onderbenen, maar deze methode is niet aan te raden voor zones waar er veel haar staat of voor uiterst gevoelige plaatsen, aangezien je daar het bovenste laagje van de opperhuid kan meetrekken. Omdat strips bovendien niet zo’n grote trekkracht hebben, kan je uiterst pijnlijke bloeduitstortingen veroorzaken. Ten slotte kan je stripwax maar één keer op dezelfde plaats aanbrengen.

Ontharen met Brazilian filmhars daarentegen is veel zachter en dus ook minder pijnlijk. Je kan de harde hars op alle gevoelige zones aanbrengen en door de kortere trekkracht is deze methode van ontharen ook een heel stuk minder pijnlijk. Als de haren niet volledig verwijderd zouden zijn, kan je het product zonder problemen nog een tweede keer aanbrengen. Met deze methode zullen er ook haren definitief wegblijven, net zoals bij een ontharing met strips.

Harsen met strips gebruik je dus het beste voor de benen, terwijl je Brazilian filmhars kan gebruiken voor het gelaat, de oksels en de bikinilijn. Als professionele schoonheidsspecialiste beslis je echter steeds zelf waar en wanneer je welk soort type hars gebruikt. Als een klant bijvoorbeeld weinig haar onder de oksels heeft, kan je eventueel strips gebruiken, maar dan wel op de voorwaarde dat je de huid goed opspant.

De behandeling

Overleg eerst met de klant zodat je weet wat hij/zij precies wil. Praat daarbij ook over mogelijke probleemzones die niet behandeld mogen worden, zoals wratten, harige moedervlekken of wonden van een recente operatie. Als de klant zich voor de behandeling wenst te verfrissen, kan je vochtige doekjes aanbieden of voorstellen een douche te nemen. Om de klant gerust te stellen, kan je daarna eventueel een wegwerpbare string aanbieden.

Pas daarna kan de feitelijke behandeling beginnen. Het is aan te raden om daarvoor de hele tijd disposable handschoenen te dragen omwille van de hygiëne. Indien nodig, kort je eerst langere haren met een schaar. Daarna moet de huid gereinigd worden met de Pre Wax Treatment spray en afgedaan worden met een tissue, zodat je er vervolgens de Pre Wax Powder Talc op kan aanbrengen. Dan breng je de Brazilian Hot Film Wax aan en onthaar je de gewenste zones. In het geval dat er nog enkele haartjes overblijven kan je die met een pincet verwijderen. Ter afwerking breng je oil free after wax aan om alle harsrestjes goed te verwijderen en vervolgens de verzachtende After wax Cool creme.

Contra-indicaties

Voor je begint te harsen, is het belangrijk om bij de klant na te gaan of er geen contra-indicaties zijn voor de uitvoering van de behandeling.

Het kan gaan om één of meer van de volgende punten:

 • allergie voor het product
 • spataders
 • recente littekens
 • harige moedervlekken, wratten
 • blauwe plekken
 • zeer gevoelige huid
 • snij- en schaafwonden
 • geïrriteerde of ontstoken huid
 • net na het zonnen of de zonnebank
 • slechte circulatie, zoals bij mensen met diabetes of een zweer op hun been

Omdat de huid van diabetespatiënten heel traag herstelt, moeten ze behandeld worden met hars op een lage temperatuur. Kijk goed om te vermijden dat de huid te sterk reageert op de behandeling.

Tips voor na de behandeling

Hier zijn een paar punten waar de klant op moet letten na de behandeling:

 • geen hete baden nemen
 • geen geparfumeerde zeep gebruiken voor de behandelde zone, omdat dit lichte ongemakken en irritatie kan veroorzaken
 • gedurende 24 uur niet in de zon liggen
 • gedurende een paar uur na de behandeling geen strakke kledij dragen, omdat de behandelde zone een beetje gevoelig kan zijn

Geef een reactie